Když poprvé narazíte na značku LOTA a její výrobky, oceníte s jakou precizností
a citem pro krásu jsou vytvořeny a prezentovány. Je to plně kompostovatelná a ekologická varianta k běžným jednorázovým menstruačním pomůckám, což již samo o sobě upoutá Vaši pozornost. Tohle by stačilo, abych vážně uvažovala o nákupu.
Na výrobcích LOTA mě však mnohem více zaujala jiná věc. A to, s jakým záměrem jsou vytvořeny. Se záměrem vrátit se k podstatě ženství a menstruačního cyklu. Se záměrem být ohleduplná ke svému tělu i v těch těžších dnech. Na rozdíl od jiných značek prodávající jednorázové menstruační pomůcky, menstruaci nereprezentuje jako něco co musíte schovávat, něco co na Vás nesmí být poznat. Ale jako očistný a výjimečný cyklus.
Z každé části výrobku jde cítit krásná, jemná, ženská energie, kterou do nich zakladatelka vkládá. Jedná se jednoznačně o výrobky, které jsou vytvořeny s láskou ženy k ženám. K ženským principům. Nejvíce mi utkvěla v paměti slova zakladatelky Denisi Navrátilové, že “LOTA je přirozeným vyústěním mého odhodlání, vrátit se k opravdovosti a přirozenosti, kterou si my jako ženy zasloužíme.”
To je idea, kterou chceme podporovat a šířit. Takové výrobce, návrháře, zaklada- tele nových českých a slovenských firem. Takové, kteří stejně jako LOTA tým věří svým výrobkům a díky tomu jim propůjčují neodolatelné kouzlo.
Vlastní zkušenost s LOTOU Dostála mým představám. Došel krásný balíček, ve kterém nechyběly tampony, bavlněné tričko, voňavý čaj, krabička s různými velikostmi tamponů, vlhčené ubrousky, kosmetická taštička a bio bavlněná taška. Vše krásně zabaleno.

Samotná skladba balíčku Vás nenechá na pochybách, že byl vytvořen s opravdovou péčí a úmyslem, aby Vám zpříjemnil i dny, kdy se necítíte nejlíp. Těšila jsem se, až je vyzkouším.
Takovým způsobem se boří mýty a zažité myšlení o našem přirozeném cyklu. Když nadaní lidé vytvoří nástroj, který ukáže ženám, že je o sebe potřeba pečovat, že si zaslouží to nejlepší a že není potřeba se za svoji menstruaci stydět.
Samotné tampony jsou z nejpřísněji certifikované bavlny na světě (GOTS). Také bez chlóru, polyesteru, dioxinů, pesticidů, parfemace, nebo umělých barviv. Kvalita se pozná okamžitě. Na rozdíl od normálních tamponů nevysušují sliznici, ani ji nijak nedráždí, takže o nich skutečně nevíte. Plní svoji službu, přesně jak mají. Všechny výrobky včetně obalů jsou plně rozložitelné a kompostovatelné.
U LOTY si můžete objednat i balíčky na měsíc, 3 měsíce, nebo 1 rok. Skladba tamponů je v balíčku sestavena podle toho, jak silnou a dlouhou menstruaci máte. Protože neúměrná velikost tamponů k síle krvácení přispívá k Vašemu diskomfortu a podráždění sliznice. Vlhčené ubrousky jsou skvělým bonusem. Mysleli zkrátka na všechno.
Bio bavlněná taška i tričko jsou skutečně kvalitně ušité. Tričko se navíc velice příjemně nosí. A kosmetická taštička a čaj? Potěší snad každou ženu, které se balíček dostane do rukou, protože jsou do něj přidány pravě kvůli tomu, aby potěšily ženské srdce.
Recenze od žen které již LOTY vyzkoušeli jsou veskrze pozitivní. Občas se objeví nějaká, která negativně komentuje cenu. Ale ruku na srdce, ekologická výroba je nákladnější, než výroba neekologická. Cena by podle mého mohla být vyšší, ale přesto je nastavena tak, aby si LOTU mohl pořídit téměř každý. Těší mě, že takovou investicí, podporujete nejen sebe a své zdraví, ale i nadané a šikovné české podnikatele. Mám radost, že dostanou za skvělou práci řádně zaplaceno.

LOTU mohu vřele doporučit, je to investice která se rozhodně vyplatí. LOTA slouží i jako nástroj k normalizování něčeho tak naprosto přirozeného.
LOTA, krásná, promyšlená a rozhodně stojí za to.

Věřím, že třeba i Vy vyzkoušíte a oceníte pečlivost a kvalitu na vlastní kůži.

Tak krásný den!

S.S.